Вибір вживаного авто самостійно

Вибір вживаного авто самостійно - Autoscout
5/5 - 3
1830

Як вибрати вживаний автомобіль?

При покупці з рук вживаного автомобіля, Ви повинні розуміти, що він вже був в експлуатації і за час його використання у нього могли виникнути деякі дефекти: по кузову, двигуну, ходовій і рульовій частини автомобіля.

Саме через це ціна такого автомобіля значно нижче нового. Основна Ваша задача, як покупця, не чіплятися по дрібницях, а зіставити виявлені недоліки з вартістю можливого ремонту, вартістю самої машини і прийняти єдине правильне рішення: купувати автомобіль чи ні!

Припустимо, Ви маєте намір придбати автомобіль для повсякденного користування. На що  треба звернути увагу?

Зовнішній вигляд.

зазори на автоПерш за все перевірити зазори між елементами кузова, наприклад: між дверима і кузовом, між кузовом і крилами. Якщо щілини між дверима внизу ширші ніж вгорі це свідчить про те, що або автомобіль переніс аварію і геометрія кузова змінилася або ж від частого відкривання-закривання просіли дверні петлі.  Свідченням аварії можуть служити і перекоси в будь-яких інших місцях автомобіля наприклад задня частина авто.

Якщо ж всі зазори візуально рівні, все одно бажано перевірити фарбу товщиноміром лако-фарбового покриття. Можливо в автомобіля було пошкоджене крило або прогнила арка, яку зашпаклювали і зафарбували. З часом такий ремонт може проявити себе тріщинами або слідами корозії.

Далі відкрийте капот, перегляньте уважно всі гвинти на предмет відкручування. Якщо ж гвинти відкручувались, скоріше всього автомобіль був вдарений і деякі елементи кузова були замінені наприклад: фара, бампер, капот, крило. Приділіть увагу лонжеронам, їх цілісність. Зварні шви, повинні бути акуратними, якщо шви кустарні то така машина скоріше всього була в ДТП.

Оглянувши передню частину авто, перевірте багажник, та схованку для запасного колеса. Пройдіться візуально ще кілька разів кругом машини.

Подивіться на зовнішній стан обшивки салону, крісел, «торпеди», звірте показання спідометра.  Перегляньте стан кнопок, перемикачів, рукоятку КПП, якщо вона сильно протерта від активного користування це теж може вказати на великий пробіг.

Зазвичай при великих пробігах водійське сидіння починає рватись, має вигляд старого поношеного дивану, якому кілька десятків років.  Зверніть увагу на накладки педалей, якщо вони стоптані до дірок, то машинка пробігла не менш 200 000 кілометрів.

Обов’язково огляньте приборну панель на відбитки пальців, або царапини з внутрішньої сторони. Це може свідчити про несанкціонований доступ в приборну панель з метою скручення пробігу або банальнішого, просто блокуванням лампочок сигналізаторів поломки.

Якщо ж ви бачите практично ідеальний автомобіль ззовні і в салоні та ще й за низьку ціну, цілком ймовірно що це авто було втоплене. Від таких «подарунків» варто відмовитися взагалі оскільки електроніка, якою нашпиговане авто з часом почне давати збої і ремонт вийде дуже дорогим. Та й запах гнилі може проявити себе з часом, що буде нестерпним при їзді.

Двигун і трансмісія

Обов’язково перевірте двигун і трансмісію. Всі агрегати повинні бути сухими без видимих потьоків масла. Двигун повинен заводитись легко з «півоберту» , його робота повинна бути рівна без троїння і металічних стуків. Вихлопні гази при газуванні не повинні мати характерного насиченого кольору.

Якщо дим:

  • Сизий дим - це горить моторне масло. Зношені поршневі кільця або маслознімні ковпачки. Дуже велика ймовірність, що двигун потребує капітального ремонту.
  • Білий дим - двигун перегрівався і тепер в нього потрапляє охолоджуюча рідина. У кращому випадку доведеться поміняти прокладку головки блоку циліндрів, а в гіршому доведеться або вирівнювати головку, або міняти її повністю.
  • Чорний дим – на дизельних авто вкаже Вам на несправність паливної апаратури. Переливає форсунка, або ж пальне не згоряє в камері згоряння.

Коробка передач повинна працювати плавно і без ривків. Передачі переключатись чітко. При плавному відпусканні педалі щеплення авто повинно рушати з місця теж плавно без ривків і без вібрацій. Ривки і вібрації будуть свідчити про знос диска щеплення або маховика.

Якщо двигун і коробку можна перевірити на землі то підвіску можна глянути лише на підйомнику або на ямі.  Перевіряти амортизаторні стійки, пружини, полуосі, шруси, сайлентблоки. В задньоприводних автомобілях обов'язково звернути увагу на міст.

Звернувши увагу на ці критерії вибору авто ви убезпечите себе від покупки автохламу. 

Якщо ж Ви боїтесь вибрати автомобіль самостійно, автоскаути можуть допомогти вам з вибором і пригоном автомобіля. Вам не потрібно буде ставати «автоекспертом» ми зробимо це за Вас!

 

Маєте запитання? Напишіть нам в мессенджер:
Замовити авто Autoscout
Мрієш про власне авто? Просто зв'яжись з нами!
Замовити авто

Пригнані авто

Автомобілі пригнані командою Автоскаут під замовлення наших клієнтів з різних країн Європи

Ford Mondeo - AutoScout

Ford Mondeo

2013р. 120kW, 2.0 Дизель 6ст. автомат

Ціна 9200€

Перейти детально
Nissan qashkai 2 - AutoScout

Nissan qashkai 2

2011р. 2.0 дизель, 110kW 6ст. механіка

Ціна 11900$

Перейти детально
VW Caddy 2010 - AutoScout

VW Caddy 2010

2010р. 1.6 бензин 75кВт 5ст. механіка

Ціна 9450$

Перейти детально