Чи потрібно переобувати авто на зиму

Зміна пори року змушує нас переобувати автомобіль двічі на рік. Як підготувати авто до зими, читайте далі.

Підготовка автомобіля до зими: шини і диски - Autoscout
5/5 - 4
1362

З приходом зими практично всі водії змушені переходити на зимові шини. Справа в тому, що літні шини мають свою робочу температуру від +7°C  і вище. Коли температура навколишнього середовища падає так низько характеристики літньої гуми дуже різко погіршуються, вона затвердіває і втрачає свої властивості щеплення з асфальтом. Ось чому літні шини такі слизькі на зимових дорогах.

Літня гума частіше всього призводить до ДТП в період від пізньої осені до весни.

Щоб уберегти себе від прикрих ситуацій радимо обов‘язково переобуватись на зимову гуму в холодний період року. Не варто чекати першого снігу і великих черг на шиномонтажах - переобуйтесь раніше за тиждень-два до прогнозованих перших заморозків.

Перед установкою

Обов'язково перевірте зимові шини перед установкою на тріщини, шурупи та сторонні предмети, гулі та висоту протектора (мінімальна висота протектора 4мм). Якщо колесо потріскалось або на ньому вилізла гуля внаслідок наїзду на бордюр, ставити його на машину не рекомендовано, інакше воно може лопнути на швидкості і призвести до фатальних наслідків.

Диски також треба перевіряти перед установкою. Зазвичай після зими дуже часто на них лишаються вмятини, тому не буде лишнім викатати і відбалансувати диск з шиною.

Легкосплавні диски зимою

Якщо на вашому авто стоять легкосплавні диски їх краще замінити на звичайні штамповки в народі їх називають залізяки. Штамповані диски хоча й не такі гарні та міцні як легкосплавні, але вони не розбиваються на шматки при сильному ударі об бордюр або потраплянні в яму. Вони не дорогі і їх легко відреставрувати, чого не скажеш про литі або ковані легкосплавні диски. 

Автоскаути бажають всім автомобілістам тільки хороших доріг!

Маєте запитання? Напишіть нам в мессенджер:
Замовити авто Autoscout
Мрієш про власне авто? Просто зв'яжись з нами!
Замовити авто

Пригнані авто

Автомобілі пригнані командою Автоскаут під замовлення наших клієнтів з різних країн Європи

Ford Mondeo - AutoScout

Ford Mondeo

2013р. 120kW, 2.0 Дизель 6ст. автомат

Ціна 9200€

Перейти детально
Nissan qashkai 2 - AutoScout

Nissan qashkai 2

2011р. 2.0 дизель, 110kW 6ст. механіка

Ціна 11900$

Перейти детально
VW Caddy 2010 - AutoScout

VW Caddy 2010

2010р. 1.6 бензин 75кВт 5ст. механіка

Ціна 9450$

Перейти детально