Чи чекатиме на світ електромобільний бум?

З кожним роком звичайні автомобілі вдосконалюються, стають все сучаснішими, економічними. Але зовсім недавно з"явився конкурент - електромобіль. Хоча електромобілі стали дуже популярні однак вони мають як плюси так і мінуси...

Чи чекатиме на світ електромобільний бум? - Autoscout
5/5 - 4
1558

З кожним днем електромобілі стають дедалі популярнішими в автомобільному світі. Очікується, що цей безшумний, потужний, економічний та екологічно чистий вид транспорту зробить двигуни внутрішнього згоряння морально устарілими та недоцільними до 2025 року.

В багатьох розвинутих країнах вже ведуться масштабні проекти по модернізації АЗС електричними розетками для масового швидкісного заряджання електрокарів. Не оминув прогрес і Україну.

Хоча електрокари починають впевнено "заселятися" в домівках українців, але про електромобільний бум говорити трохи ранувато. Для поліпшення екологічної ситуації уряд України зменшив розмитнення електрокарів тому придбати електромобіль стає трохи легше.

Поки ми ще перебуваємо в 2017 році, давайте оцінимо переваги і недоліки використання електрокарів в Україні.

Переваги електрокарів

  • Економічність. Сучасні електрокари споживають від 10кВт на 100 кілометрів дороги.
  • Екологічність. Немає викидів вихлопних газів. Енергія автомобіля використовується до 5 разів ефективніше ніж в двигунах внутрішнього згоряння.
  • Простота в обслуговуванні.  Немає потреби проходити ТО ( заміна мастил, свічок, фільтрів і т.д.). В основному обслуговування потребує лише ходова частина, яку можна зробити на будь-якому СТО. Електродивигун, акумулятори лише потребують спостереження та контрольних замірів.
  • Тиша при русі. Автомобіль пересувається практично безшумно.

Недоліки електрокарів

  • Швидкість. Реальна швидкість електрокарів для економії електроенергії обмежується 80-100км/год, але  електромобілі можуть розганятися до 140км/год. (вийняток деякі суперкари: Tesla S, Lamborgini ) 
  • Мала кількість електро АЗС. На даний час мала кількість електрозаправок обмежує в переміщенні власників електрокарів.
  • Час заряджання. Заряджання від звичайної розетки потребує близько 8 годин, а швидкісних експресс-зарядок поки що дуже мало.
  • Невеликий асортимент. Хоча й електромобільний ринок розвивається, але поки що він не може забезпечити всі потреби клієнта.
  • Комфорт. Ввімкнений кондиціонер душе швидко розряджає акумулятори електромобіля, тому для більшої відстані потрібно обмежуватись комфортом
  • Висока вартість. Висока вартість нового авто і його головних комплектуючих: батареї та електродвигінів поки що стримує багатьох від покупки.

На даний момент компанія "Автоскаут" пропонує послуги по доставці електрокарів з США і Європи та допомогу з їх розмитненням і сертифікацією. Приміром пригнати дуже популярний з електромобілів nissan leaf з Америки буде дешевше ніж з Європи.

Маєте запитання? Напишіть нам в мессенджер:
Замовити авто Autoscout
Мрієш про власне авто? Просто зв'яжись з нами!
Замовити авто

Пригнані авто

Автомобілі пригнані командою Автоскаут під замовлення наших клієнтів з різних країн Європи

Ford Mondeo - AutoScout

Ford Mondeo

2013р. 120kW, 2.0 Дизель 6ст. автомат

Ціна 9200€

Перейти детально
Nissan qashkai 2 - AutoScout

Nissan qashkai 2

2011р. 2.0 дизель, 110kW 6ст. механіка

Ціна 11900$

Перейти детально
VW Caddy 2010 - AutoScout

VW Caddy 2010

2010р. 1.6 бензин 75кВт 5ст. механіка

Ціна 9450$

Перейти детально